Pesto Soslu Mozerella Çubuklar

Hem şık hem de lezzetli atıştırmalıklar!!!

İnce uzun çubuklara; mini mozerellalar - cherry domatesleri dizin ve üstünü pesto (fesleğen) sos ile kapla.

Pesto sosu kendim hazırlamayı her zaman tercih ederim; yaptığım sosu makarnada, salatalarda veya etlerde kullanmak çok kolay. İstersen bu sosu bol miktarda yapıp buzlukta muhafaza edebilirsin, bir porsiyon makarnaya için ; sosu kaşıkla, sadece kullanacağın kısmını mikrodalga fırında erit. Hmmmmmmmmmmm!

Üşenirsen ; marketlerde satılan hazır makarna soslarından fesleğenliye sızma zeytinyağı ekle ve karıştır.

Pesto Sos:

Bir kaç diş sarımsağı (5-6 diş) blender'dan geçir, 1 avuç çam fıstığı at ve parçala! Ama bütçene güveniyorsan çam fıstığını arttır:))))) 1 kutu taze yıkanmış fesleğeni blender'dan geçir. Son olarak parmesan peyniri ekle ve en son sızma zeytinyağı ile hepsini çek. Sos kıvamına gelince durdur! Akışkan olması için daha fazla zeytinyağı ekleyebilirsin. Çok az tuz da eklenebilir ama parmesan zaten tuzlu..


Yorumlar

Popüler Yayınlar