Şarap Soslu Porçini Mantarlı Tagliatelle

Şarap Soslu Porçini Mantarlı Tagliatelle

Tagliatelle makarnaları deniz tuzlu kaynar suda pakette öngörülen süreye göre haşlayın.
Porçini mantarlar biraz sert olduğundan ılık suda biraz bekletip yumuşamasını sağlayın.
Bır tavada riviera zeytinyağını ve daha az ölçüde trüf mantar yağını ısıtıp porçini mantarları kavurun.
Trüf mantar yağı çok yoğun bir aromaya sahip olduğundan az ilave etmekte fayda var. Sonra göz kararı veya birkaç kaşık beyaz şarap ekleyin (yemekte sunulacak olan şaraptan biraz çalmanızda sakınca yok!)
Kavurduktan sonra 1 kutu çiğ kremayı ekleyip orta ateşte pişirin. Piştikten sonra çekilmiş deniz tuzu ve taze karabiberi ekleyin. Özellikle taze çekilmiş karabiber yoğun olabilir bu makarnaya hayat katıyor karakter katıyor bence! Pişen sosun içine haşlanmış ve süzülmüş makarnayı ilave edin iyice harmanlansın ve aromalar iç içe geçsin. Buarada makarnaya ilave edeceğiniz sosun kıvamını yumuşatmak için pişen makarna suyundan bir iki kaşık ekleyebilirsiniz. Servise hazır olan makarnanın üzerine biraz daha taze karabiber ve en üste ince kıyılmış maydonozu ilave edin. Maydonoz her zaman servis tabağındayken son dakika konulur diriliği kaybolmasın yeşili ölmesin diye...
Biraz da parmesan peyniri..
Yanına o beyaz şarap..
Dingin bir pazar akşamı modu..

Yorumlar

Popüler Yayınlar