Karamelize Soğan ve Rokfor Peynirli Mille Feuille Tart

Provençal esintiyi hissedebileceğiniz bir tat..

Bu da bir Fransiz esintisi, karamelize soğan, rokfor tadı, damakta ne oldugu belli olmayan bır tatlımsı tat ile birlesince ki, bu da kayisi marmeladı, çıtır çıtır ağızda eriyen milföy hamuru... Hepsı enfes, hem göze, hem damağa hitap ediyor hem çok şık hem çok aromatik..

Malzemeler:

4 adet milföy hamuru
2 adet büyük boy kırmızı soğan
2 büyük diş sarımsak
1 dal biberiye
3-4 dal taze kekik
tuz-karabiber
1 tatlı kaşığı esmer şeker
80 gr krem beyaz peynir
100 gr rokfor peyniri
1 yumurta sarısı
Kayısı marmeladı
Zeytinyağı

Kırmızı soğanların kabuklarını soyup halka halka dilimleyin. Folyo kağıdına aldığınız soğanların üstüne biberiye, tuz, karabiber (taze, çekilmiş), esmer şeker, minik minik doğranmış sarımsaklar, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve taze kekikleri ekleyin. Çok sıkı olmayan bir rulo yapın veya dikdörtgen her tarafı kapalı. Önceden ısınmış 200 derece fırında 20-25 dk kadar pişirin. 20 dk sonra hatta kontrol edin, folyoyu biraz açabilir ve biraz daha pişirebilirsiniz. Karamelize olduğunda fırından alın, kenarda biraz sıcaklığı gitsin.

Ayrı bir kapta rokforun ağır kokusu ve tadını yumuşatmak için krem beyaz peynirle karıştırarak yumuşatın.

Herbir milföy hamurunu biraz unlayıp tezgahta kare şekilde ve daha büyük açın. Kesme aleti ile fazlalıkları alıp kare şekil verin. Yanlarından üst köşe ile alt köşeyi çizin. Diğer açıda kalan alt köşe ile diğer yan tarafı çizin ve resimdeki gibi üst üste getirip şekil yapın. Deneyerek bulacaksınız. Burdan daha anlatamıyorum. :) Öyle bir olsun ki piştiğinde orta alan içe çökecek malzemelerlei kenarlar şişmiş olacak. Kenarlarını yumurta sarısı ile fırçalayın.

Daha sonra milföyde ortada kalan alana önce kayısı marmeladı, üzerine peynir ve en üste de karamelize soğan karışımını ekleyin. 200 derece fırında hamur kabarıp rengi kahverengiye dönene kadar pişirin.

Tam da

bon appétit:))))) 















Yorumlar

Popüler Yayınlar